Ostalo

U Leptirićima obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Cerebralna paraliza najčešći je tjelesni invaliditet u djetinjstvu. Više od 17 milijuna osoba s cerebralnom paralizom živi diljem svijeta, a podupire ih 350 milijuna obitelji, prijatelja i članova organizacija, ali unatoč tome i dalje su “nevidljive” u mnogim zemljama svijeta. I dalje se susreću s diskriminacijom i neprihvaćanjem šire zajednice zajedno sa svojim obiteljima. Ne treba osuđivati ljude zbog svog neznanja, stoga globalni pokret Svjetskog dana cerebralne paralize nastoji podizati javnu svijest kako osobe s cerebralnom paralizom ne bi zaostajale u borbi za svoja prava.

Bila je ovo prilika i za zajedničko okupljanje i druženje članova, njihovih obitelji i zaposlenika. Stručna služba Ucdpdn Leptirići organizirala je Senzomotoričku radionicu „Ćiribu-ćirba u suradnji s posebnim odjelom Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića.
Leptirići posebno zahvaljuju svojim zaposlenicama Miri, Ireni, Marini, roditeljima koji su donijeli kolače, Ham-hamu na donaciji balona, te svima ostalima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos jer zajedno možemo poboljšati život osobama s cerebralnom paralizom.Također na podršci veliko hvala ravnateljici, stručnoj službi, učiteljicama, učenicima i asistentima O.Š.Stjepana Radića.

udrugaleptirici.hr