Ostalo

Leptirići zaposlili 3 pomoćnika u nastavi

Jučerašnja emisija HRT-a Hrvatska u živo donosi nam priču o problemu asistenata. Najbitnije tri stvari su da ne postoji jedinstven pravilnik o asistentima, financiranje nije usklađeno i dijete je na zadnjem mjestu. O tome hoće li dijete dobiti asistenta ovisi samo o sposobnost aplikanta koji šalje projekt na natječaj.

Udruga Leptirići, među rijetkima je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ako ne i jedina, uspjela riješiti problem i zaposliti tri pomoćnika u nastavi za troje djece u školi Stjepana Radića – Metković, preko projekta Asistenti krila Leptira, mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Mladi za mlade-Pomoćnik u nastavi.

Posao pronalaska specifičnog profila djelatnika po pravilima za financiranje je uspješno odrađen, ustrajali smo i osigurali djeci ono što im je najpotrebnije. Još jednom dokazali smo i sebi i drugima da smo tu radi djece, pomoći potrebitima i da ćemo uvijek dati sve od sebe da problem bude riješen.


Dijete i pomoćnik u nastavi:
Ana Klara Batinović – Sanja Burđelez
Matej Pratežina – Nikolina Obad
Antonijo Volarević – Mia Curić

Zahvaljujemo školi Stjepana Radića na ukazanom povjerenju i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje što su prepoznali vrijednost našeg projekta.

Udruga Leptirići