Ostalo

Leptirići osigurali 10 pomoćnika u nastavi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je objavilo Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2016./2017. školsku godinu za udruge koje su se prijavile na javni poziv raspisan od 01. lipnja 2016. godine do 01. srpnja 2016. godine.

Povjerenstvo za provjeru propisanih uvjeta Javnog poziva predložilo je 50 udruga za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga 280 pomoćnika u nastavi za 295 učenika s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.

Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići odobreno je traženih 10 pomoćnika za 10 djece s teškoćama. Čestitamo i ostalim udrugama iz naše županije na odobrenim projektima Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj Metković na 4 pomoćnika i Humanitarnoj udruzi Kap u moru Korčula 2 pomoćnika.


Vrijedno je spomenuti i da je Dubrovačko-neretvanska županija kroz projekt „Zajedno možemo sve 3“ osigurala 54 pomoćnika u nastavi za 57 učenika s teškoćama u razvoju.

Prema nama dostupnim informacijama još nisu u potpunosti zadovoljene potrebe za pomoćnicima u našoj županiji. Za potpuno riješavanje potreba dostupna je Mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Mladi za mlade-pomoćnik u nastavi“.