Ostalo

Leptirići na 4. Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom

24 člana Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići sudjelovalo je na 4. po redu Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju.

Hodočašće je započelo 11. lipnja večernjom Svetom misom koju je na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova predvodio fra Marinko Šakota, koordinator hodočašća u suslavlju 44 svećenika. Organizator je udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom i „Majčinim selom. Hodočašće se održava pod geslom „U Marijinoj školi”, a ove godine okupilo je oko 1600 sudionika, iz Latvije,Ukrajine, Poljske, Slovenije, Slovačke, SAD-a, Italije, te BiH i Hrvatske. Na ovaj broj se dodaje i 200 sudionika iz okolice koji dolaze na ovaj program, a poslije večernje mise se vraćaju svojim domovima. U petak, 12. lipnja, dobrodošlicu hodočasnicima uputili su fra Marinko Šakota, Jasminka Vasilj, predsjednica udruge Susret i Paula Tomić, u ime Majčinog sela.
Doživjeli smo nezaboravno iskustvo molitve, ispovjedi, Svetih misa, druženja, odmora, svjedočanstava, kreativnih radionica, pjesme, animacija i predavanja.

Vraćajući se kući, bili smo obnovljeni u duhu. Produbili smo vjeru i nadu. Dobili snagu nositi i prihvaćati križeve, odluku moliti i živjeti Evanđelje.


Od srca zahvaljujemo Gospi, organizatorima udruzi Susret iz Čitluka, Župnom uredu Međugorje, Majčinom selu, vlasniku i osoblju Hotela Luna, mještanima na gostoprimstvu i svim članovima koji su predstavljali našu Udrugu.