Grad i okolica

Larvicidna dezinsekcija komaraca

Larvicidni tretman je skup mjera mehaničkih, fizičkih, bioloških i kemijskih s ciljem redukcije razvojnih oblika komaraca.


Mehaničkim i fizikalnim mjerama smanjuju se ili uklanjaju uvjeti za razvoj komaraca stoga preporučamo da oko svojih objekata:

Onemogućiti nakupljanje vode u kantama,posudama, automobilski gumama ili nekoj drugoj ambalaži.

Spremnike za vodu kao kamenice,betonske spremnike ,bačve i sl.prekriti mrežama protiv komaraca ili plastičnim pokrovom. Onemogućiti nakupljanje kišnice na tendama ili raznim pokrivalima.

Držati uredne i protočne oborinske oluke i sustave oborinskih vodaVaze za cvijeće i sl. na grobljima umjesto vodom puniti vlažnim pijeskom od travnja do listopada.

U posudicama ispod vaza za cvijeće redovito mijenjati vodu jednom tjedno. Osigurati pokrivanje brodica ceradama gdje se god nalazile kako bi se spriječilo skupljanje kišnica.

Larvicidna dezinsekcija je kemijske mjera koja ima za cilj redukciju razvojnih oblika komaraca. Larvicidi su biocidi koji djeluju na razvojni stadij insekta.

OBAVIJEST O TERMINIMA PROVEDBE

Pomorski servis –Luka Ploče d.o.o. Ploče će provesti treći tretman preventivne larvicidne dezinsekcije komaraca kao posebne mjere u cilju sprječavanja pojave zaraznih bolesti na području Grada Ploča u slijedećim terminima:

11.09.2023 – mjesta Staševica, Spilice Crpala, Družijanići, Gnječi ,Radaljci

12.09.2023 – mjesta Baćina, Sladinac, Peračko Blato, Baćinska Jezera

13.09.2023 – mjesta Stablina, Čeveljuša, grad Ploče

14.09.2023 – mjesta Komin, Banja, Modro Oko, Rogotin, Šarić Struga.

Sve informacije o tijeku dezinsekcije mogu se dobiti na mob: 0916031708 ili 0916031130.

ZAJEDNIČKOM PRIMJENOM NAVEDENIH MJERA SMANJUJEMO BROJNOST KOMARACA A TO NAM JE ZAJEDNIČKI CILJ.

ZAHVALJUJEMO NA SURADNJI!

Djelatnici: Pomorskog servisa-Luke Ploče d.o.o.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi