Ostalo

KRIZNI STOŽER CZ DNŽ: 20 novozaraženih, oporavile se 32 osobe

cropix

Prema podacima Kriznog stožera Civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije, na području najjužnije hrvatske županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Dva su slučaja utvrđena brzim antigenskim testovima, a od ukupno zaraženih šest osoba je iz Blata, pet iz Dubrovnika, tri iz Vele Luke, dvije iz Pojezerja, po jednoj iz Konavala i Metkovića, dok dvije zaražene osobe nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola i sedam osoba ženskog spola, a za njih 16 je utvrđena epidemiološka veza.


Oporavile su se 32 osobe: 17 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, četiri iz Konavala, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Opuzena, Ploča i Zažablja te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 475 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 34 903 uzorka.
U samoizolaciji su 624 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. (oba na granici) Od početka pandemije utvrđena su ukupno 174 slučaja kršenja samoizolacije (51 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.