Ostalo

“Kotačićima po Jadranu” sutra u Pločama!

Sjećate se davnih vremena i vožnje na rošulama? Svi su više-manje imali iste-one koje su se produljivale, a tko bi iz vanka dobio one prave, s cipelama, odnosno teniskama i tri velike rote, bio je faca. Upravo taj sport ili rekreaciju-rošulanje Puljani su ponovno popularizirali. U organizaciji Koturaljkaškog kluba Inline te uz suradnju Koturaljkaškog kluba Uljanik već su dvaput u prošloj godini održane manifestacije “Kotačićima po Puli” – besplatne rekreativne vožnje otvorenog tipa po ulicama Pule. Vozili su se svi koji i inače voze rošule i role, ali sve ostalo na kotačićima – skejtovi, romobili i karići.

Ogroman odaziv dao je organizatorima ideju za manifestaciju “Kotačićima po Jadranu”.

Naime nekolicina njih odlučilo se za jednu suludu ideju, da od Dubrovnika do Pule dođu na koturaljkama, za mlade – na rolama.


Ti otkačeni puljani su članovi Gladijatori KK Pula Inline: Arsen Lazarić, Stanko Čačinović i Sven Divjak. Ideja koja im je pala na pamet, nama koji nikad nismo stali na role, se čini suluda.

Za Neslužbeni portal su nas ekskluzivno izvjestili o svojim planovima:
“Iz Dubrovnika će se krenuti 05.05. i biti će 14 etapa. Proći će se 14 gradova duž obale a dolazak u Pulu planiramo 18.05. Gradovi koje ćemo obići su: DUBROVNIK-ZATON DOLI –PLOČE-MAKARSKA-SPLIT-PRIMOŠTEN-VODICE-ZADAR-NOVALJA-KRK-RAB-RIJEKA-MOŠĆENIČKA DRAGA-LABIN-PULA. Nakon tih 600-tinjak kilometara na ulasku u Pulu organizirat će se doček za troje entuzijasta, te će se krenuti u vožnju po ulicma Pule . To će biti treća po redu manifestacija pod nazivom „KOTAČIĆIMA PO PULI“.
Cilj ovog projekta je omasoviti rolanje, hokej na rolama i promovirati našu obalu.
Na ulasku u svaki grad ćemo preko fb stranice pozvati sve na koračićima (role, rošule, romobili, karići) da nam se pridruže i preku turistički zajednica probati dogovoriti neko druženje na nekom igralištu.” – poručuju pulski gladijatori.

Moramo napomenuti da je ovaj projekt odobrio i naš ministar turizma Darko Lorencin koji je obavijestio sve turističke zajednice Jadrana o dolasku Gladijatora u njihove gradove.

O Inline Gladijatorima možete saznati više na: https://www.facebook.com/gladijatori.pula ,
a o cijelom pothvatu na: https://www.facebook.com/pages/