Grad i okolica

Košarica ljubavi – jedina socijalna samoposluga u Dolini Neretve

U sklopu Gradskog društva Crvenog križa Ploče djeluje Socijalna samoposluga “Košarica ljubavi”, jedina socijalna samoposluga u Dolini Neretve i, uz Caritas Dubrovačke biskupije, jedina uz Županiji. Cilj je prikupljanje, skladištenje i besplatna podjela hrane i higijenskih potrepština osobama u potrebi. “Košarica ljubavi” otvorila je svoja vrata 1. listopada 2015. godine i od tada funkcionira zahvaljujući isključivo donacijama pravnih i fizičkih osoba u vidu osnovnih prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština ili novčanih donacija za kupovinu istih, piše Dubrovački vjesnik.


“Svaka donacija nam je jednako vrijedna i zahvalni smo svakome, gospođama koje žive od mirovine, ali isto donesu vrećicu s namirnicama za potrebite do velikih firmi na našem području i okolnih trgovačkih centara. Prijavljujemo se na natječaje za projekte i programe Grada Ploča, Dubrovačko-neretvanske županije, nadležnog Ministarstva. Realizacija ovoga programa ne bi bila moguća bez podrške tadašnjih župnika Župe Kraljice neba i zemlje, koji su nam ustupili na korištenje prostorije Crkve na Birini.

Dobra suradnja nastavlja se i sa sadašnjim župnikom don Antom Bitunjcem. Prostor nam je ustupljen bez najamnine, što nam za naše financijske mogućnosti mnogo znači”, rekla je Martina Vrankić, ravnateljica GD Crvenog križa Ploče.

Više o ovoj temi pročitajte na Dubrovački.hr.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi