Ostalo

Koncert na uočnicu proslave stogodišnjice župe Presvetog Trojstva u Rogotinu

Na uočnicu svetkovine Presvetog Trojstva u subotu 15. lipnja u Rogotinu u sklopu trodnevne duhovne priprave za proslavu župne svetkovine i stote obljetnice župe održan je koncert duhovnih pučkih pjesama Dalmacije.

Nastupili su Kominski pjevači, pučki pjevači Donji Kašteli, crkveni pjevači svetog Jure iz Desana, Klapa sveti Mihovil Proložac, crkveni pučki pjevači Rogotina i crkveni pučki pjevači Kamen Šine iz Splita.

Prije koncerta misno slavlje predvodio je fra Ante Prološčić, župni vikar župe svetog Ilije iz Metkovića u koncelebraciji župnika don Ivice Barišića i don Ante Žderića.


Koncert je izvedbom pjesama „Svi slavimo“ i „O mila Majko nebeska“ otvorila klapa Komin, koja djeluje tek 15-ak mjeseci, od kada redovito pjevaju na misama u Kominu. Svoj dar pjevanja koriste na neuobičajen način aranžiranjem melodije tijekom pjevanja. Do sada su nastupali u Pločama i Pelješcu.

U izboru skladbi koje izvode, osim tradicionalnih liturgijskih pjesama vezanih za vjerske obrede u Kominu, do sada imaju značajan broj neretvanskih pučkih pjesama kao i dobro poznatih hitova zabavne glazbe u vlastitom aranžmanu. Klapa ima devet članova od kojih su četvorica nastupali na najpoznatijem festivalu Klapa u Omišu.

ika.hkm.hr