Ostalo

KOMIN: Oproštajna misa don Petra Perlete

Jučer poslijepodne s početkom u 19.00 sati župa sv. Ante Komin se službeno oprostila sa don Petrom. Svetu misu su svojim pjevanjem uzveličale župne pjevačice i župni pjevači,te klapa Stina iz Ploče.

Iza mise nakon svečanog blagoslova sa križem, don Petar se prigodnim rječima oprostio od svih,  te svima zahvalio i zamolio za oprost ako je kroz ovo vrijeme služenja nekoga uvrijedio. Pročitana je i statistika kroz ovih dvadeset pet godina njegove službe.

U ime Pastoralnog vijeća i župljana, župniku se zahvalio Jurica Ćopo. Prigodne darove su mu predali predsjednik mjesnog odbora Jurica Kraljević, predsjednik NK Gusara i ravnatelj OŠ Ivo Dugandžić Mišić,Marijan Scipioni, predstavnici udruge lađara Gusari Komin, Hrvoje Medak i Ivo Šuman, predsjednik Hrvatske Seljačke Glazbe Komin Lucijan Oršulić, te tajnica udruge Hrvatski Katolički Zbor „MI“ Komin Nikolina Burić-Visković.


Nakon toga svi su pozvani vani na prigodni domjenak. Pala je lijepa pjesma,šampanjac i torta. Bilo je lijepo i emotivno. Sve je to svojim objektivom popratio Jure Zovko, a putem župne stranice izravno se prenosilo ovo misno slavlje.

– Hvala svima koji su doprinijeli da ova proslava prođe u najboljem redu. Posebno onima koji su spremali večeru te zbog toga nisu mogli biti na svetoj misi – piše na službenim stranicama župe sv. Ante Komin.