Ostalo

Komin: Komunalni redari, gdje ste?

Zvonimir Vlahović iz Komina već tjednima muku muči sa birokracijom na hrvatski (pločanski?) način. Usudili bi se reći više sa neradom i nemarom nego birokracijom.

Obratio nam se nedavno sa problemom starih i napuštenih automobilskih olupina koje se nalaze na njegovom zemljištu. Tjednima i danima ga vozaju i obećavaju, a rješenja nigdje. Iako se čini sve čisto i uredno. Zvonimir nam je predočio izvadak iz Baze zemljišnih podataka gdje se jasno vidi da je vlasnički dio 1/1 na broju katastarske čestice br. 910 k.o. Komin.

Pustio sam jedno vrijeme da vidim hoće li se rješit ovaj problem koji imam s komunalnim redarem. Obećano mi je da će se do prošlog petka (06.10.2017.) riješiti, odem u petak u ured komunalnog redara Ina Karamatića s papirom vlasništva terena, koji mi kaže da je sve vidio ali da nije imao vremena, da će se riješit u ponedjeljak. Zovem ga u ponedjeljak, obećava mi da će se do srijede auta pomaknuti. Zovem ga u srijedu da bi mi rekao da se ništa ni neće riješiti jer mu je navodno netko u selu rekao da je proces utvrđivanja vlasništva zemljišta u postupku! A neki dan sam mu donio pravomoćno rješenje i izlist iz zemljišne knjige gdje je teren 1/1!


Volio bih da objavite članak kako komunalni redari ili nerade ili ne znaju svoj posao. Ovo je sramota! Već dva tjedna me vozaju, čemu uopće služe komunalni redari? Da koji sjede u foteljama i kafićima? – ogorčen je naš čitatelj.

Kontaktirali smo Grad Ploče da provjere o čemu se radi i zašto se komunalni redar oglušuje na pozive građana. Koliko smo shvatili, Zvonimir se obratio i pročelniku koji mu je rekao i da nije rješeno vlasništvo da se napuštene olupine moraju maknuti sa javnih površina.

Na potezu je Grad.. jer gosp. Vlahović ima sve manje strpljenja.