Grad i okolica

Kazališna družina Smješko održala humanitarnu predstavu za Radosne

U Narodnoj knjižnici Ploče 03. lipnja 2024. godine održana je kazališna predstava Humanitarnog karaktera pod nazivom „MOGU, HOĆU, ZNAM“ u izvedbi kazališne družine “Smješko“ iz Zagreba.


Predstava je dio projekta financiranog od strane Ministarstva kulture i medija RH. Cilj predstave je na zanimljiv i zabavan način osvjestiti djecu o opasnosti koju sa sobom nose društvene mreže i sklapanje prijateljstva preko društvenih mreža. Ova predstava na njima prilagođen način govori o dječijim pravima, o identitetu, prava na ime, na državljanstvo, na obrazovanje, roditeljsku zaštitu , sigurnost i obitelj.

Djeca su imala priliku biti dio kazališnog tima i na izravan način iskusiti potencijalne „opasnosti“ koje sa sobom nose susreti sa nepoznatim ljudima te učiti kako se zaštiti u različitim rizičnim situacijama da ne postanu žrtvama različitih oblika kriminaliteta. Po osmjesima naše djece vidi se da su jako uživali, a što je najvažnije ponešto i naučili.

Zahvaljujemo Kazališnoj družini “Smješko“ na predivnoj predstavi i Narodnoj knjižnici Ploče na ustupanju prostora te roditeljima i djeci koji su aktivno sudjelovali u predstavi, poručili su iz Udruge Radost.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi