Ostalo

Kapljice kiše ponovo donose pustinjski pijesak: Sljedeća dva dana velike vrućine, u srijedu nevrijeme pa bura

“Teško” vrijeme u Dalmaciji se nastavilo i tijekom nedjelje. Posvuda je bilo pretežno oblačno i sparno. Temperature su u najtoplijem dijelu dana bile od 23 do vrlo toplih 28°C.

Baš kao i sve dane od početka tjedna, u zraku se bilježi visoka koncentracija pustinjskog pijeska. Tamo gdje je jučer pala barem koja kap kiše, na automobilima su ostali novi tragovi s velikom koncentracijom pustinjskog pijeska.

Još toplije vrijeme očekuje nas danas i utorak. Temperature će dodatno porasti pa će u mnogim predjelima dosegnuti vrućih 30°C, a osobito u dolini Neretve može biti i nekoliko stupnjeva toplije. I dalje će biti umjereno do znatno oblačno, sparno i većinom suho, a vrlo malo kiše past će u utorak.


U srijedu će već ujutro biti kiše, pljuskova i grmljavine, lokalno je moguće i nevrijeme s tučom. Popodne će zapuhati jaka bura s olujnim udarima, što će bitno poboljšati vidljivost i očistiti zrak. Bez obzira na buru, zadržat će se toplo i vrlo toplo. U četvrtak sunčano i toplo s jakom burom a suho s nešto svježijim noćima i bez juga bit će do kraja sljedećeg tjedna.

Izvor: Dalmacija danas