Ostalo

“Kada umrem, umotan u bilo…” pjevao je Bandić Pekminu uspješnicu

Da dobra pjesma spaja a tko pjeva zlo ne misli pokazuje i nedavni primjer koji se odigrao u Cisti Velikoj. Opet su i Pločani imali svoje prste u svemu.

Naime, Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, pohvalio se da neće koristiti godišnji odmor pa nam valja zaključiti kako je i njegov vikend boravak u Cisti Velikoj bio službeni put.

Okružen svitom, prvi čovjek hrvatske metropole opustio se uz gangu, reru, ojkavicu, guslare i diplare na lokalnom festivalu “Uz gangu i bukaru”. “I ja sam kao dječak naučio gangu pjevati”, pohvalio se Bandić novinaru Slobodne, a svjedoci tvrde da je bolje pjevao od prisutnih gangaša.


Vrhunac službenog posjeta Cisti Velikoj bio je kada se iz Bandićeva grla zaorilo “kada umrem, umotan u bilo, na Poljud odnesite mi tilo” našeg Denisa Batinovića Pekme, vjerojatno na tragu približavanja Hajduka i Dinama gdje je gradonačelnik još uvijek počasni predsjednik.

Pločanin u službi svehrvatskog nogometnog pomirenja. Ne zvuči loše.

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi