Ostalo

Joško iz Staševice: Morate vidjeti moje jaje!

Imam oko 15 kokoši u kokošinjcu, ali samo mi je jedna posebna jer je snijela jaje u jajetu, kaže Joško iz Staševice kraj Ploča.

Jošku je već rutina svaki dan otići po jaja u kokošinjac i do prije neki dan nije vidio ništa neuobičajeno. No začudio se kad je vidio vrlo veliko i teško kokošje jaje. Ugodno se iznenadio kad ga je razbio.

– Izvana je imalo najobičniju ljusku kao i druga jaja, samo što se unutra nalazilo još jedno manje jaje. Oba su bila s bjelanjkom i žumanjkom, ali ono što je još neobičnije jest da su oba imala ljuske – prepričava Joško.


Koka je nakon toga takvo jaje snijela još dva puta, pa je Joško treći takav slučaj odlučio i snimiti.

Iz Centra za peradarstvo kažu kako je slučaj “jajeta u jajetu”’ zapravo vrlo čest.

– Radi se o tome da je kokoš vrlo vjerojatno imala upalu pa joj je sužen jajovod. Stvoreno jaje zbog toga ima zapreke i koka ga ne snese. Kada dođe vrijeme za stvaranje novog jajeta, ono se stvara oko već postojećeg i obično zbog toga bude i dosta veće – kažu iz Centra.

Iz Centra napominju da se kokoši koje snesu jaje u jajetu ni po čemu ne razliku od drugih. Ukoliko se naiđe na takvo jaje, nema razloga za paniku jer su oba jajeta zdrava i mogu se najnormalnije jesti.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE I VIDEO NA PORTALU 24sata:

https://www.24sata.hr/fun/vlasnik-josko-iz-stasevice-kraj-ploca-morate-vidjeti-moje-jaje-572529

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi