Ostalo

Još jedan slučaj ‘korone’ u Pločama: Zaražena jedna korisnica doma za starije i nemoćne

“Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još jedan slučaj zaraze novim koronavirusom na području Grada.

Infektirana osoba je korisnica privatnog doma za starije osobe u Pločama gdje je prije dva dana registrirano kako je jedna djelatnica tog istog doma pozitivna na koronavirus. U domu je ukupno bilo smješteno 12 korisnika, a dva su zbog simptoma smješteni u OB Dubrovnik i njihovi rezultati se čekaju.

Prijevoz zaražene osobe je u tijeku. Ostalih devet korisnika je i dalje u domu, oni su u samoizolaciji i u tijeku je njiihovo testiranje kao i svih djelatnika doma. Stručne službe su već kontaktirale osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom te im je određena mjera samoizolacije.


Ravnatelj dubrovačke podružnice HZJZ dr. Mato Lakić dodao je da su, ‘čim su doznali za pozitivnu djelatnicu, zvali Dom i vidjeli o čemu se radi, ima li još osoba sa simptomima’.

– Ona je zadnji dan bila u domu 30. ožujka. Testirani su svi u domu, kroz dan-dva znat ćemo rezultate.

– Tijekom jučerašnjeg dana zaprimili smo dvojicu starijih bolesnika iz tog doma koji su upućeni prema nama zbog febriliteta – rekao je voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke bolnice dr. Stjepan Đuričić. – Imaju upale pluća, primaju terapije i zasad su stabilni.

Još jednom apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847”, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Ploče.

U Pločama je za sad 6 oboljelih osoba COVID-19. Ljudi, ostanite doma.