Grad i okolica

Jednodnevni školski stručni izlet učenika šestih razreda (Šibenik – Sokolarski centar Dubrava)

Cijelu godinu željno smo iščekivali ovaj izlet. Uputili smo se u jutarnjim satima. S osmijehom na licu sjeli smo u autobus. Na početku putovanja upoznali smo se s našom vodičkom Dajanom koja nas je tijekom cijelog putovanja nasmijavala i pripremala za čari Šibenika.


Prva stanica bio je Sokolarski centar u Dubravi. Tamo nas je dočekao simpatičan čovjek koji je voditelj Centra te nam je ispričao sve o pticama. Naučili smo čime se hrane, kako preživljavaju zimu i kako se odnose prema ljudima. Bilo nam je jako zabavno u Sokolarskom centru i svi smo otišli puni novih znanja i nezaboravnih iskustava.

Nakon Sokolarskog centra slijedio je ukusan ručak. Družili smo se i uživali u divnom sunčanom danu. Nakon ručka krenuli smo u obilazak centra grada Šibenika. Posjetili smo katedralu sv. Jakova i Muzej grada Šibenika. Ispred muzeja uživali smo u klapskoj pjesmi.

Velika atrakcija bila su i dva labuda u moru koja smo hranili i snimali. Nakon obilaska Šibenika dočekali smo neizostavnu kupovinu u šibenskom shooping centru.

I ove godine smo se odlično zabavili na izletu i stigli kući sretni i puni doživljaja.

Lara Jurina, 6.a

os-vnazor-ploce.skole.hr

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi