Grad i okolica

Jedna divna priča nedjeljom: Primjer svim gradovima, a našim Pločama na ponos

Prošao je sad već dugi niz godina, a priča o kombi vozilu Grada Ploča za djecu s teškoćama i osobama s invaliditetom nikad nije objavljena široj javnosti.


Takva jedna nadasve beskrajno humana i predivna priča zaslužuje ugledati svjetlo dana. Započela je krajem 2014. godine odlukom tadašnjeg gradonačelnika i gradskog vijeća te se nastavila odlukom sadašnjeg gradonačelnika i gradskog vijeća do danas. Primjer svim gradovima, a našim Pločama na ponos.

Mnoga djeca s teškoćama i osobama s invaliditetom se još uvijek služe kombijem dok su druga bezbrižno završila svoje školovanje u gradu Metkoviću. Svima koji su zatražili pomoć prijevoza ne gledajući udaljenost destinacije uvijek je bilo dostupno.

Koliko to znači djeci s teškoćama, njihovim roditeljima i osobama s invaliditetom ne možete ni zamisliti. Koliko je njihova kvaliteta života bolja je neopisiva.

Zato hvala grade naš, hvala Razvojna agencija Plora, hvala svim vozačima, posebno Marinu Radaljcu, velikom čovjeku koji je svoj posao obavljao besprijekorno najduži niz godina, prvenstveno empatično, živio je sa korisnicima sve njihove potrebe, bio dio njihovih obitelji.

Hvala velikom donatoru kombi vozila Vjekoslavu Miletiću Diegu bez kojeg ne bi bilo ove divne priče, svima koji su zaslužni da jedan mali grad piše ovako jednu divnu priču za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom.

Ivana Nikolac

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi