Ostalo

Je li u Domu za starije i nemoćne u Pločama poštivana procedura?

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite naše Županije objavljeno je kako je situacija još uvijek stabilna.

Nakon izjava, članovi stožera su odgovarali na novinarska pitanja. Između ostalih par pitanja se odnosilo na situaciju u Pločama, točnije o situaciji u Domu za starije i nemoćne koji broji treću žrtvu koronavirusa.

“Da li je Dom u Pločama u trenutku pojave zaraze bio prekapacitiran tj. postoje sumnje da je u njemu boravilo više korisnika nego je dozvoljeno, da li je Stožer upoznat sa stanjem u Domu u tom trenutku, i zašto je jedna štićenica sa poslana kući gdje živi sa kćerkom, da bi, nakon što je evakuirana sa drugima iz doma, nedavno preminula. Navodno je kćer jučer upućena u bolnicu sa simptomima na Covid” – upitan je Mato Lakić, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.


Ravnatelj Lakić je potvrdio da je osoba u trenutku premještaja na kućnu njegu bila zaražena ali po odluci epidemiologa je puštena na kućnu njegu. Kćerka preminule osobe jučer do 14 sati nije bila testirana, upoznat je da se nalazi u dubrovačkoj bolnici.

Na drugo pitanje vezano za zakonsku popunjenost Doma u Pločama odgovorio je Joško Cebalo, načelnik Stožera civilne zaštite, koji je rekao da nema takve informacije ali da će ih provjeriti.