Ostalo

Izvješće s drugog kola Plave skupine kvizaške lige

U drugom kolu Plave skupine Čvor Čeveljuša je upisala novu pobjedu te se sa 100 bodova iz dva kola učvrstila na vrhu tablice. Pripala im je lijepa nagrada kola u obliku bona od 100 kn u piceriji Bacchus, te dvije ture pića u CB Mare. Drugoplasiranoj ekipi Van serije pripala je tura pića, kao i predzadnjoj ekipi Trlilule.

U vizualama se tražio grad Teheran, biljka aloa vera, orix antilopa te film “Na zmajevom putu”, u kojem su snage odmjerili Bruce Lee i Chuck Norris. Najuspješnija ekipa u ovom dijelu bila je Javorov list koji su prepoznali 8 pojmova. U glazbenom dijelu slušali smo Živo blato, Jimi Hendrixa, Željka Bebeka, Falca i Greg Kihn Band, a kao najbolji znalci su se pokazali Tešije, Maratonci, Financi i Patuljci pojma nemaju…svi po 8 točnih.

U ABC pitalicama najbolji rezultat imala je pobjednička ekipa koja je imala čak 18/20, a tražilo se ime aerodroma u Torinu, talijanski graditelji, prva epizoda Mućki, jedan hrvatski rukometaš, regionalni košarkaški ligaš te jedan skladatelj simfonija – totalno šarenilo.
Glazbu ovog dijela činili su Magazin, Vaya con dios, Louis Prima, Oružjem protiv otmičara te dobri stari Meho Puzić, koji je odlično išao iza Doorsa. Veterani košarkaši su s 15 točnih najbolje riješili glazbu drugog dijela.


U trećem dijelu najbolja ekipa (kao i u prvom kolu) bila je Van serije koji su znali odgovor na 10 pitanja. Neki su znali, a neki su saznali da je Bračanin najtrofejniji alkar, da se ruska verzija Oscara zove Nika te da je najtrofejnija muška rukometna reprezentacija na europskim prvenstvima Švedska. Što se tiče glazbe u trećem dijelu, slušali smo Taylor Swift, Shakiru, Partibrejkerske, Papa roach te Duška Kuliša nakon svega ovoga. Po 15 izvođača su prepoznali Van serije, Patuljci pojma nemaju, Tribute to Marko Karić i Javorova grana.

Poredak nakon dva kola je sljedeći: Čvor Čeveljuša 100, Javorov list 85, Van serije 75, Financi 63, Veterani košarkaši 55, Maratonci 50, Tribute to Marko Karić 48, Patuljci pojma nemaju 46, Tešije 42, Planinari 40, Ford Alan 34, Trlilule 26, Elan 24, Javorova grana 22 i Oš još ko Lokas 20.

Neretvanski pub kviz powered by Baccus

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi