Ostalo

Izvadite zimsku odjeću iz ormara, stiže drastično zahlađenje: nakon obilne kiše, okreće na buru – idući tjedan mogli bismo se smrzavati

Iznadprosječna toplina i sunce, ponegdje s maglom u prvome dijelu dana – glavna su obilježja vremena prošlih dana, a i srijede. No, pad tlaka, a i sve češći jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, nagovještaj su skore promjene vremena, od petka i sporadične kiše, javlja HRT.

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije može biti mjestimične sumaglice i magle, no općenito će dan biti pretežno sunčan. Vjetar će biti slab, samo ponegdje umjeren jugozapadni, a najviša temperatura od 22 do 26 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz uglavnom sunčano vrijeme, te uz većinom slab, samo mjestimice umjeren jugozapadni vjetar. More pritom mirno, ponegdje malo valovito.


Iznadprosječna toplina nastavit će se i idućih dana, ali uz postupno sve više oblaka, pri čemu u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije od petka može biti i kiše, uglavnom na sjevernom dijelu, zatim sve češće i na srednjem i južnom.

Prema popularnoj prognostičkoj stranici Accuweather, u subotu uz obalu i dalje obilje sunca, a uz najviše dnevne temperature od 21 stupanj, dok se u nedjelju očekuje djelomično sunčano no jednako toplo vrijeme.

Početkom idućeg tjedna očekuja nas dramatičnija promjena vremena uz obilnu kišu u ranim jutarnjim satima, dok će u nastavku dana okrenuti na buru te se očekuje i zamjetan pad temperature. U središnjem dijelu dana u Split se očekuje oko 15 stupnjeva, u Šibeniku 13, Zadru 11, a Dubrovniku oko 17 stupnjeva, predviđa yr.no.

U nastavku tjedna očekuje nas obilje sunca, ali i daljnji pad temperature, a pravo zahlađenje očekuje se u srijedu kada će Split i Šibenik osvanuti na hladnih 6 stupnjeva, uz najvišu dnevnu temperaturu od 10 stupnjeva.

Nešto toplije, ali također zamjetan pad temperature, na krajnjem jugu pa će se Dubrovnik u srijedu probuditi uz temperaturu od 8 stupnjeva, dok se na području Zadra u jutarnjim satima očekuje 14 stupnjeva.

Slične temperature, preteežno vedro i burovito očekuje se u Dalmaciji sve do kraja idućeg tjedna te se čini da jesen konačno stiže i u naše krajeve.