Ostalo

IZVADITE JAKNE I KAPUTE: Zapuhat će jaka bura, temperatura bi mogla pasti na tek jedan Celzijev stupanj!

Za mnoge je petak kraj radnog tjedna i priprema za vikend, a premda prognostičari za 20. studenoga za Jadran najavljuju prolazno naoblačenje, ponegdje uz malo kiše, to vrijedi uglavnom za područje sjevernog Jadrana te prema otvorenom moru, donosi Slobodna Dalmacija.

No, zapuhat će jaka i olujna bura, najprije na sjevernom Jadranu, a podno Velebita će biti i orkanskih udara zbog čega treba računati na probleme i prekide u prometu.

Najniže jutarnje vrijednosti temperature u unutrašnjosti Dalmacije bit će od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna između 8 i 13 stupnjeva. Na Jadranu najniža jutarnja između 7 i 13, a najviša dnevna od 13 do 18 stupnjeva.


U subotu slijedi razvedravanje, u drugom dijelu dana i slabljenje bure, no i daljnji pad temperature. U nedjelju će biti sunčano.
Prognoza Državnog meteorološkog zavoda za nekoliko sljedećih dana pokazuje kako će u Splitu u subotu najviša dnevna temperatura biti oko 11 Celzijevih stupnjeva, a u nedjelju možda stupanj viša, ali nakon vrlo hladne noći i jutra kad će se temperatura spustiti na oko jedan Celzijev stupanj.

Od ponedjeljka Splićani mogu računati na porast jutarnje i dnevne temperature, u utorak i srijedu će najviša dnevna temperatura biti oko 15 Celzijevih stupnjeva, donosi Slobodna Dalmacija.