Ostalo

Izlet trećaša

Dana 23. veljače 2016. godine učenici trećih razreda, u pratnji svojih učiteljica, pošli su u posjet Gradskom kazalištu mladih u Splitu. Unatoč kiši koja je padala cijelim putem, uzbuđenja nije nedostajalo.

Prvi susret sa Gradskim kazalištem mladih Split protekao je u tišini i s poštovanjem prema umjetnosti. Predstava Heidi se gledala sa zanimanjem. Nakon odgledane kazališne predstave krenuli smo u Divulje pored Splita. Tu su nas dočekali zaposlenici Državnog ureda za zaštitu i spašavanje i održali nam edukativno predavanje o sigurnosti i zaštiti u svakodnevom životu i prezentirali svoju opremu. I učiteljica Višnja se okušala u oblačenju vatrogasne opreme.

Nakon vrlo uspješnog i zanimljivog predavanja produžili smo u helihoptersku bazu i tu je uslijedio vrhunac oduševljenja. Dočekali su nas piloti helikoptera koji su nam omogućili obilazak i detaljno razgledavanje helikoptera koji pomažu u spašavanju ljudskih života u različitim prilikama. Skoro svi učenici iskoristili su i mogućnost ulaska u pilotske kabine i upoznavanja s načinom upravljanja.


Zahvalili smo domaćinima na srdačnom dočeku i uslijedio je povratak kućama.

Dan je bio izuzetno uspješan i edukativan, a djeca zadovoljna i sretna.

Višnja Grančić, voditeljica putovanja