Ostalo

Ivana Nikolac dobitnica nagrade Ponos Hrvatske

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović po 11. put u zagrebačkom Hypo centru održana je svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske. Kao i svaki put do sada nagrade su primili ljudi koji su svojim dobrim djelima i nesebičnošću zadužili mnoge, a njihova skromnost je ono što zaista nadahnjuje. Među nagrađenima ističemo i Ivanu Nikolac, članicu Udruge Leptirići.

Ivana Nikolac, Ivanka Taslak i Andrijana Žderić dio su radnog tima Pomozimo djeci s invaliditetom, za promicanje prava djece s invaliditetom koji provode pod sloganom ”S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne”.

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom je neprofitna


Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom je neprofitna organizacija koja broji 5700 članova okupljenih na društvenoj mreži fb u istoimenoj grupi. Inicijativa ima 11 članova radnog tima koje su izabrali članovi FB grupe da predstavljaju inicijativu u komunikaciji sa nadležnim ministarstvima i drugim državnim tijelima, te medijima u svrhu stjecanja i ostvarivanja prava kao i poboljšanja života djece s teškoćama u razvoju, osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji. No ono što je još važnije jest da je naša grupa na FB neizmjerno vrijedan izvor informacija o pravima iz sustava socijalne skrbi, zdrastvene skrbi, terapijama, metodama rada, osobnim asistentima i pomoćnicima u nastavi, ranoj intervenciji…

Radni tim čine: Siniša Bosanac, Nadica Bjelčić, Dženita Lazarević, Urszula Mrkoci, Ivanka Taslak, Andrijana Žderić, Lidija Severović, Ivana Nikolac, Martina Pongrac, Maja Sočo i Slavica Horvat.

Tekst: metkovic-news.com/udrugaleptirici.hr
Foto: udrugaleptirici.hr