Ostalo

Ivana Grgurinović i Dora Bandur, predstavnice naše Srednje škole, u posjeti Cipru

U razdoblju od 29. siječnja do 3. veljače predstavnice naše škole sudjelovale su u aktivnostima učenja i poučavanja u sklopu Erasmus+ projekta Skills4life. Škola domaćin, Perifereiako Gymnasio Akakiou, organizirala je bogat program s radionicama, projektnim i kulturološkim aktivnostima, a evo što o tome kažu naše učenice Ivana Grgurinović i Dora Bandur.

Uz pratnju profesorica Marijane Dodig i Tine Senjanin započelo je naše putovanje prema Cipru. Sudjelovale smo u projektu Erasmus+ Skills4life kao predstavnice naše škole. Tijekom petodnevnog boravka bavile smo se nizom aktivnosti koje uključuju učenje te se družile s učenicima drugih nacionalnosti, što nam je omogućilo intenzivnu komunikaciju na engleskom jeziku.

Oduševljene smo kulturom i velikom prisutnošću tradicije u njihovom svakodnevnom životu. Uz brojne povijesne znamenitosti iznenađene smo i njihovom privrženošću religiji. Partneri s Cipra su se doista potrudili dočarati nam njihov životni stil. Posjetivši školu domaćina, imali smo priliku razgledati i gradić Akaki, crkvu, najstariju pekarnicu i lokalnu tvornicu sladoleda. Budući da smo posjetili i poznatije gradove kao što su Nicosia, Limassol i Larnacu, nije bilo teško zapaziti da je lokalno stanovništvo poprilično komunikativno i pristupačno. Isprobavajući nove okuse primijetili smo da je njihova spiza slična našoj, a sličnost smo pronašle i u načinu na koji se vole zabavljati pa smo tako uživale provoditi dio slobodnog vremena slušajući dobru glazbu uz odličnu atmosferu u lokalnim pubovima.


Sve u svemu, putovanje na Cipar bilo je dobra prilika za upoznavanje učenika i nastavnika iz različitih europskih zemalja, njihovih kultura, za usavršavanje vještina komuniciranja, stjecanje novih iskustava kao i, nadamo se, prijatelja za cijeli život.

Ivana i Dora

Što se tiče daljnjih aktivnosti u sklopu projekta Skills4life, predstoje nam teme vezane uz poduzetništvo, a pripremamo se za sljedeću aktivnost učenja i poučavanja. Naime, u svibnju ćemo posjetiti školu partnera iz Marseillea Provence Formation, a do tada Vas pozivamo da uživate u slikama s Cipra.

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi