Grad i okolica

Istrijebimo komarce zajedno!

Pomorski servis Luke Ploče već neko vrijeme provodi tretmane larvicidne dezinsekcije komaraca kao posebne mjere u cilju sprječavanja pojave zaraznih bolesti na području Grada Ploča. Larvicidni tretman je skup mjera mehaničkih, fizičkih, bioloških i kemijskih s ciljem redukcije razvojnih oblika komaraca.

Kako bi dezinskcija bila što uspješnija potrebna je i naša pomoć kao pojedinaca, i to na način da onemogućimo nakupljanje vode u kantama, posudama, automobilski gumama ili nekoj drugoj ambalaži, da nakon kiše ispraznimo eventualnu nakupinu vode jer ćemo time onemogućiti razvoj komaraca.

Također potrebno je spremnike za vodu kao kamenice, betonske spremnike, bačve i sl. prekriti mrežama protiv komaraca ili plastičnim pokrovom, onemogućiti nakupljanje kišnice na tendama ili raznim pokrivalima, držati uredne i protočne oborinske oluke i sustave oborinskih voda.


Vaze za cvijeće i sl. na grobljima umjesto vodom puniti vlažnim pijeskom, a ne da kao što je primjer sada npr. na grobljima imamo prazne posude za cvijeće koje su pune od zadnje kišnice i koje pomažu razvoju komaraca.

Larvicidna dezinsekcija je kemijske mjera koja ima za cilj redukciju razvojnih oblika komaraca, larvicidi su biocidi koji djeluju na razvojni stadij insekta.

Zajedničkom primjenom navedenih mjera smanjujemo brojnost komaraca, a to nam je zajednički cilj – poručuju iz Pomorskog servisa.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi