Ostalo

INTERVJU: Kako je klapa Rišpet zapjevala Blanki Vlašić

Splitska klapa Rišpet i Hit Records sa zadovljstvom vam predstavljaju novi singl ‘Bila si voljena’! Glazbu za novu pjesmu „Bila si voljena“, ponovno potpisuje osnivač i skladatelj klape Pero Kozomara, dok je za emotivan tekst odgovoran Fayo. Singl prati i prigodni video broj u kojem je glavnu ulogu po prvi puta ponijela dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić. Za režiju spota pobrinuo se gitarist klape Rišpet, Marin Čoko. U razgovoru s Perom Kozomarom otkrili smo kako je došlo do suradnje te o čemu pjesma zapravo govori.

Svestran ste autor, kako je došlo do posljednje suradnje sa klapom Rišpet?

Klapu Rišpet sam osnovao krajem 2011. godine i od samog početka sam njen jedini skladatelj. Nakon posljednjeg hita “Ne more vrime”, kojeg je klapa otpjevala na Splitskom festivalu 2014 i osvojila treću nagradu publike, odlučili smo da je vrijeme za objavljivanje nove pjesme – ovaj put predstavljamo baladu malo drukčijeg, pretežno pop zvuka.


O čemu pjesma govori?

Riječ je o jednoj emotivnoj i iskrenoj baladi u kojoj će se sigurno mnogi prepoznati. ‘Bila si voljena’ pokazuje emotivnost jednog tipičnog Dalmatinca, koji na prvu možda djeluje kao bezosjećajni ‘macho’ muškarac, no zapravo pati za bivšom ljubavi i u pjesmi joj odluči priznati svoje osjećaje.

Odakle vam inspiracija za ovu pjesmu?

Za tekst je odgovoran moj prijatelj i suradnik Fayo inspiriran svima dobro poznatim osjećajem tuge i melankolije nakon prekida ljubavne veze.

Sutra je premijera spota, kakvi su vaši dojmovi?

Spot je režirao naš gitarist Marin Čoko, a privilegirani smo što sportski ponos Dalmacije i Hrvatske, Blanka Vlašić, gostuje u njemu. Smatram da je Marin odlično pogodio atmosferu pjesme i jako sam zadovoljan.

Očekujete li da bi i ovaj glazbeni broj mogao biti hit?

Pjesma je u glazbenom smislu drukčijeg štiha od onih koje smo do sada izbacili. Zato se jako se veselim prvim reakcijama publike i iskreno se nadam kako će je primiti dobro kao sve naše uspješnice do sada.

Kakvi su vam planovi za budućnost, kakve se još suradnje mogu očekivati?

Plan je izbaciti još puno pjesama za koje se nadamo da će ostati u srcima naših slušatelja te objaviti drugi Rišpetov nosač zvuka tijekom 2015. godine.

portaloko.hr