Grad i okolica

Intenzivni radovi na Aglomeraciji: niz ulica na području Ploča dobilo novi asfalt

Tijekom nekoliko proteklih tjedana izvedeno je asfaltiranje više gradskih ulica u sklopu projekta Aglomeracije. 


Posljednja asfaltirana ulica je Stablinska, odnosno dio do ulaza u prvi tunel. U ovom trenutku radi se i na pripremi ostalih lokacija za asfaltiranje, a početak i dinamika ovisit će o vremenskim uvjetima. 

U prethodnom periodu radovima su bile obuhvaćene ulice Put Baćine, Velika bara, Put Portine, 1. svibnja, Put Poljuće, 25. ožujka i lijevi krak Baćinskih jezera, a u Pločama dio Ulice Primorska cesta i nosivi sloj na dijelu Ulice Crna rika.

„Polako se približavamo završnoj fazi projekta. Razumijemo i da su stanovnici dijela ulica bili nezadovoljni čekanjem na asfaltiranje, ali zbog nepredvidive dinamike na terenu potrajalo je malo duže. U konačnici je ipak vrijedilo pričekati jer je dobiveno dugoročno rješenje“, poručili su iz pločanske Gradske uprave. 

Projekt izgradnje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Ploče ogromna je investicija koja donosi adekvatnu kvalitetu života stanovnicima Ploča i okolnih naselja Baćine, Peračkog Blata, Stabline, Rogotina i Šarić Struge i jedan je od najvažnijih i najvrjednijih projekata u povijesti grada.

Podsjetimo, projekt izgradnje sustava odvodnje i vodovodne mreže u ovom je trenutku na oko 90% realizacije što Ploče svrstava među 15 najefikasnijih od 60 gradova diljem Hrvatske u kojima se izvode projekti Aglomeracije.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi