Ostalo

U Dalmaciji i danas pljuskovi s grmljavinom, evo kad se očekuje razvedravanje

Promjenljivo, uglavnom u prvom dijelu dana s mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom, bit će duž obale srednjeg Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije. A poslijepodne se očekuje većinom sunčano. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak. Najviša od 28 do 31 stupanj.

Uz umjereno do jako jugo, jutarnja temperatura na južnom će Jadranu biti oko 25 stupnjeva, a danju uz umjeren jugozapadnjak oko 30. Općenito, na jugu će biti djelomice i pretežno sunčano uz mogućnost ponekog pljuska.

Za razliku od srijede, u Slavoniji i Baranji će u četvrtak biti manje vruće i nestabilnije. Očekuje se promjenljivo, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, a jutarnja će temperatura biti oko 20 stupnjeva, najviša dnevna oko 30.


U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i vjetovito. Nakon kiše i grmljavine u noći, danju su mogući lokalni pljuskovi, a najmanje su vjerojatni u sjevernijim predjelima. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak i temperatura će poslijepodne biti niža, uglavnom između 26 i 28 stupnjeva.

U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu promjenljivo. Najoblačnije će biti u unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području te u Gorskome kotaru gdje se glavninom i očekuje povremena kiša i pljuskovi. Puhat će umjeren do vrlo jak jugozapadnjak. Osvježit će, posebice u gorju.

U petak na kopnu još vjetrovito i veći dio dana uglavnom suho. Prema kraju dana će se naoblačiti i na zapadu mjestimice biti kiše. Tijekom vikenda promjenljivo oblačno, pri čemu će kiše i pljuskova biti uglavnom u prvom dijelu subote i u nedjelju poslijepodne. Jugozapadnjak će okrenuti na sjeverni vjetar, pri ćemu će osvježiti.

Na sjevernom Jadranu u petak porast naoblake i mjestimice kiša, a na jugu će se zadržati većinom sunčano. Tijekom vikenda će kiše i pljuskova najčešće biti na sjevernom Jadranu, gdje se očekuje promjenljivo oblačno. Umjereno do jako jugo i jugozapadnjak okrenut će na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će se za vikend malo sniziti.

slobodnadalmacija.hr