Ostalo

Hrvatska osobna iskaznica je ‘jedan od najljepših identifikacijskih dokumenata izrađenih u zadnjih nekoliko godina’

Na najznačajnijem tehnološkom sajmu rješenja identiteta i plaćanja “Trustech” u Parizu, nizozemska tvrtka Keesing Technologies je izložbeni prostor ukrasila slikama zaštitnih elemenata osobne iskaznice RH, koja je i na naslovnici časopisa „Overview of traveldocuments”.

Najznačajniji tehnološki sajam rješenja u području identiteta i plaćanja “Trustech” održava se u Parizu od 29. studenoga do 1. prosinca i očekuje više od 5000 posjetitelja i 150 izlagača, priopćila je u srijedu savjetnica Uprave za odnose s javnošću AKD-a Irena Papeš.

Po dojmu i navodima Iz tvrtki Keesing Technologies, osobna iskaznica Republike Hrvatske je “jedan od najljepših identifikacijskih dokumenata izrađenim u zadnjih nekoliko godina”, dodaju iz AKD-a, tvrtke koja je izradila hrvatsku osobnu iskaznicu.


Nizozemski Keesing Technologies postoji od 1911. godine te u okviru svog rješenja DocumentChecker posjeduje bazu identifikacijskih dokumenata i novčanica za 200 zemalja svijeta, a kroz AuthentiScan omogućuju provjeru autentičnosti identifikacijskih dokumenata.

Također, elementi zaštite osobne iskaznice Republike Hrvatske – djelomično metalizirani Kinegram izrađen ZERO.ZERO tehnologijom – krasi naslovnicu časopisa „Overview of traveldocuments 2016-2021“.

„Ponosan sam što je dizajn hrvatske osobne iskaznice, kao i cjelokupno IT rješenje u cijelosti hrvatski proizvod izrađen u AKD-u. Zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji i kolegama iz MUP RH“, izjavio je Jure Sertić glavni direktor AKD-a, tvrtke koja proizvodi osobne dokumente  i zaštićene tiskovine, razvija napredna IT rješenja  u području identiteta i sigurnosti, napredne sustave sljedivosti te pruža usluge bankarskom i fintech sektoru.

AKD je prepoznat kao lider i od međunarodnih partnera, navela je savjetnica Uprave Papeš.

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) je tvrtka od posebnog interesa Republike Hrvatske i u 100-postotnom je vlasništvu Republike Hrvatske.

Poslovni.hr

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi