Grad i okolica

HPD Grabovica Ploče – Izvještaj s radne akcije

HPD Grabovica je prošle subote imala radnu akciju koju su iskoristili za sređivanje preostalog dijela BPS-a od sedla pod Debelom do kote 708. Na radnu akciju odazvalo se šest planinara.

Iako ih je bilo manje nego inače uspjeli su ostvariti planirano jer su radili skoro do mraka. Sada je kompletna staza od Portine do Sv. Ilije očišćena od vegetacije i prohodna. Uspon od sedla do kote 708 za sad je markiran samo bijelom bojom i čuljcima.

“Sljedeći ćemo put organizirati akciju markiranja preostalog dijela čime će ova naša staza nakon dugo vremena opet biti sigurna za kretanje i dostupna svim planinarima” pišu na svojim Facebook stranicama.


Naporan radni dan završili su ugodnim druženjem u Portini.

Hvala svima koji sudjeluju u našim aktivnostima, pomažu nam, podržavaju i cijene naš rad – poručuju na kraju iz HPD Grabovice Ploče.

BPS – Biokovska planinarska staza ili Biokovska partizanska staza utemeljena 1979. godine od strane PD Biokovo iz Makarske. Početna/završna točka je Dom kulture u Baćini.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi