Ostalo

Gusari na žminjskoj Bartulji

Udruga lađara Gusari Komin sudjelovala je na ovogodišnjoj Žminjskoj Bartulji, največoj pučkoj fešti središnje Istre koja se održavala od 24-27 kolovoza ove godine. Bartulja je pučka fešta sa nizom sportskih događanja a naša udruga pozvana je na incijativu načelnika općine Žminj Marka Križmana.

Našu šesnaestoročlanu eksediciju predvodio je glavar Jure Kraljević a u samom Žminju dočekali su nas naši sumještani Velibor i Marijana Šuman te pulska humanitarka Danijela Juran Brajković koja nas je upoznala sa Ivanom Marinićem, samohranim ocem šesteročlane obitelji koji je u siječnju ostao bez supruge. Priliku smo iskoristili te smo Ivanu i njegovu djecu darovali slasnim plodovima neretvanske doline te mu bar malo uljepšali ovogodišnju Bartulju.

Trodnevni program ove manifestacije ispunjen je nizom sportskih događanja a naši članovi sudjelovali su u onim trkačkim ( na 7km i 11km ) gdje su postgli zapažene rezultate. Ovu priliku iskoristili smo kako bi smo Maraton lađa i dolinu Neretve prezentirali u ovoj gospodarski najrazvijenijoj županiji Hrvatske. Nadamo se da će naš posjet uroditi plodom te će se se suradnja Žminja i Komina nastaviti pa tko zna možda dogodine na Maraton Ladja imamo posadu i iz Istarske županije.


Kako smo se proveli provjerite u fotogaleriji

Udruga Lađara Gusari Komin