Grad i okolica

GRAD PLOČE Za 10 mladih pločanskih obitelji osigurano sufinanciranje troškova stanovanja

Gradu Ploče odobreno je 19.440,00 EUR od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, na temelju prijave iz svibnja 2023., na Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Korisnici ostvarene financijske potpore bit će 10 mladih obitelji koje imaju prebivalište na području grada Ploča u trajanju od najmanje godine dana, a u svrhu sufinanciranja troškova stanovanja u 2023.godini. 

Sufinancirat će se ugovori o najmu koji su sklopljeni najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine. Iznos financijske potpore po pojedinoj mladoj obitelji s djecom iznosi 180,00 EUR mjesečno, odnosno 2.160,00 EUR za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. Iznos financijske potpore po pojedinoj mladoj obitelji bez djece iznosi 120,00 EUR mjesečno, odnosno 1.440,00 EUR za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023.

„Nastavljamo koristiti sva dostupna vanjska sredstva, a posebno mi je drago kada budu odobrena za socijalna ulaganja. Znamo koliko su troškovi života porasli u posljednjih godinu dana, posebno u 2023. godini.  Ovim iznosom pomoći ćemo mladim obiteljima da amortiziraju udar inflacije na kućne budžete i da lakše prebrode tekuću godinu“, poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević. 


Javni poziv mladim obiteljima za raspodjelu sredstava s uvjetima prihvatljivosti bit će objavljen u kolovozu 2023. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Grada Ploča.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi