Grad i okolica

Grad Ploče povećava iznose stipendija za studente te studente i učenike s invaliditetom

Grad Ploče raspisao je javni natječaj za dodjelu stipendija studentima i studentima s invaliditetom te učenicima s invaliditetom za akademsku godinu 2023/2024. Ono što je novo u odnosu na prošlu akademsku godinu je to da je povećan iznos stipendije sa 700 kn (93 eura) na 110 eura, a dodatno na 115 eura samo za stipendije za deficitarna zanimanja. Za osobe s invaliditetom je stipendije su povećane također sa 700 kuna (93 eura) na 110 eura. 


Grad će redovnim studentima dodijeliti ukupno 25 stipendija i to:

– 15 stipendija za opći uspjeh
– 5 stipendija prema socijalno-materijalnom statusu
– 5 stipendija za deficitarna zanimanja

Također, tvrtka Adriatic Tank Terminals d.o.o. potpisala je ugovor s Gradom kojim se obvezala dodijeliti dodatnih

– 4 stipendije za opći uspjeh
– 2 stipendije prema socijalno-materijalnom statusu
– 2 stipendije za deficitarna zanimanja

Stipendija Grada Ploča se dodjeljuje za jednu akademsku godinu u mjesečnim obrocima, za razdoblje od 10 mjeseci, od listopada 2023. do srpnja 2024. godine, a iznosi 110 eura mjesečno, osim Stipendije za deficitarna zanimanja koja iznosi 115 eura mjesečno. Dodatna novčana nagrada iznosi 90 eura mjesečno, za razdoblje od 10 mjeseci, od listopada 2023. godine do srpnja 2024. godine, te se pribraja iznosu stipendije koju dodjeljuje Grad Ploče.

Grad će dodijeliti još 3 stipendije za učenike s invaliditetom te 2 stipendije za studente s invaliditetom u iznosima po 110 eura.

„Držimo se rečenog, a to je da ćemo kontinuirano povećavati socijalna davanja i zato uz još jedno povećanje božićnica, povećavamo i stipendije. Studirati van rodnog grada zahtjevno je i za roditelje i za studente i smatramo da Grad ima obavezu pomoći koliko može. Nadam se da će naši današnji studenti, posebno oni koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, i nakon diplome ostati građani Ploča“, poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević. 

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, odnosno do 13. prosinca 2024. Studenti i učenici imaju pravo podnošenja prijave za više vrsta stipendija, uz mogućnost ostvarivanja prava samo na jednu vrstu stipendije. Vlastoručno potpisana prijava na Natječaj se zajedno s ostalom traženom dokumentacijom dostavlja preporučeno poštom na adresu: Grad Ploče, Trg kralja Tomislava 23, 20340 Ploče, s naznakom „Za Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Ploča za akademsku godinu 2023./2024.“. Prijavni obrazac kao i obrazac Izjave o članovima zajedničkog kućanstva, dostupni su za preuzimanje na službenoj mrežnoj stranici Grada Ploča, http://www.ploce.hr.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi