Grad i okolica

Grad Ploče ponovno povećao iznose božićnica za umirovljenike, nezaposlene i korisnike minimalne naknade

Grad Ploče objavio je javni poziv za dodjelu božićnica umirovljenicima, nezaposlenima te korisnicima zajamčene minimalne naknade. 


Božićnice za umirovljenike veće su u odnosu na prošlu godinu pa će umirovljenici s primanjima:

– od 0 do 70 eura dobiti potporu od 170 eura (ranije 160 eura)

– od 70 – 140 eura dobiti potporu od 110 eura (ranije 100 eura)

– od 140 – 200 eura dobiti potporu od 70 eura (ranije 66 eura)

– od 200 – 270 eura dobiti potporu od 50 eura (ranije 40 eura)

– od 270 – 340 eura dobiti potporu od 40 eura (ranije 26 eura)

Povećan je i cenzus koji je prošle godine obuhvaćao umirovljenike s mirovinama do 2500 kuna (331 euro), a ove godine pravo ostvaruju umirovljenici s mirovinama do 340 eura.

Nezaposleni s područja Grada Ploča koji ne primaju naknade ili te naknade ne iznose više od 340 eura također ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 40 eura (ranije 34 eura). 

Građani s navršenih 65 godina ili više, koji nisu korisnici mirovine i nisu u radnom odnosu, također ostvaruju pravo na božićnicu od 100 eura, umjesto 40 eura koliko su dobili kao uskršnju potporu. 

Korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu ostvaruju pravo na božićnicu od 50 eura za samca i od 100 eura za kućanstvo (ranije 40 i 80 eura).

„Svjesni koliko su dodatno porasli troškovi života i ove godine, želja nam je uz ovu malu potporu grada pomoći blagdanske budžete najugroženijim skupinama sugrađana. Volio bih da taj posao radi mirovinski sustav, da naša pomoć bude samo bonus, a zapravo je, nažalost, nužna mjera. Pozivam sve sugrađane koji imaju pravo na božićnicu da ga iskoriste“, poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević.Svi detalji o kriterijima i načinu prijave te prijavni obrasci dostupni su na www.ploce.hr, odnosno u Portirnici Grada Ploča, u prizemlju Gradske uprave. Prijavni obrasci s traženom dokumentacijom mogu se dostaviti neposredno ili poštom na adresu: Grad Ploče, Trg kralja Tomislava 23, 20340 Ploče, s naznakom „Božićnica za 2023. – NE OTVARATI“, ili putem elektroničke pošte na adresu info@ploce.hr uz naznaku u mailu „Božićnica za 2023.“, najkasnije do 8. prosinca 2023. godine. Svima koji ispune uvjete iz ovog Javnog poziva, isplata božićnice izvršit će se na dostavljeni bankovni račun, a onima koji nemaju otvoren bankovni račun putem poštanske uplatnice, a sve prema redoslijedu primitka i obrade uredne prijave.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi