Ostalo

Grad Ploče obilježilo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Pločama je sinoć mirno i dostojanstveno, paljenjem svijeća i molitvom obilježavan Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 26. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu.

Tom prigodom su učenici pločanske osnovne i srednje škole paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici i ispred spomenika poginulim pločanskim braniteljima odali počast gradu heroju, kao podsjetnik na dane ratne tragedije iz 1991. godine u kojoj je živote izgubilo više od 2.000 branitelja i civila. Po podacima vukovarske bolnice, u napadima na Vukovar, koji su započeli 25. kolovoza, a završili 18. studenog 1991. slomom obrane grada, poginule su 1624, a ranjeno više od 2500 ljudi.

Paljenju svijeća i odavanju počasti pločanskim učenicima se pridružio i gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević, sa zamjenicima Zoranom Majstrovićem i Ivanom Marevićem kao i glavar mjesnog odbora Ploče, Zoran Bule.


– Vukovar je simbol Domovinskog rata i simbol otpora, grad heroj koji je podnio veliku žrtvu za slobodu naše domovine, a vukovarske žrtve temelj su hrvatske slobode – izjavio je tom prigodom gradonačelnik Krstičević.