Grad i okolica

GRAD PLOČE Izgradnja nogometnog igrališta na Banji u završnoj fazi

Mjesec i pol nakon početka radova, prva faza izgradnje Rekreativne zone Banja ušla je u završnu fazu. U ovom trenutku, izvedeni su temelji i podloga nogometnog terena te je postavljen asfalt na igralište dimenzija cca 26×15 metara i površine oko 380 m2. Preostaje iscrtavanje linija igrališta, postavljanje 4 metra visoke zaštitne ograde, ugradnja sportske opreme – golova i jednog bočnog koša za košarku te urbane opreme – klupa i slavine za piće.

Po završetku ovih radova za nekoliko tjedana, naknadno će se pristupiti se i hortikulturnom uređenju okoliša. Posadit će se pet stabala hrasta crnike, tri stabla duda, dva stabla javora te 24 pitospore.

„Drago mi je da ni kišno razdoblje nije značajno usporilo realizaciju ovog projekta. Do kraja godine imat ćemo sportsku zonu u još jednom dijelu grada koji je nije imao, a paralelno idemo planirati daljnje širenje ove zone“, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.


Vrijednost ugovorenih radova iznosi 91.845,09 EUR-a s  PDV-om. Izgradnja Rekreativne zone Banja provodi se uz osigurano sufinanciranje Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Proračuna Republike Hrvatske, a hortikulturno uređenje uz osigurano sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi