Ostalo

Grad Ploče i Udruga Radost potpisali Sporazum o partnerstvu u provođenju trogodišnjeg programa „Radost je u različitosti“

Gradonačelnik grada Ploča Mišo Krstičević primio je 20. lipnja 2017. u svom uredu predstavnike Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Radost. Predsjednica udruge Nada Boras je u ime članova i djelatnika udruge čestitala gosp. Krstičeviću na izboru za gradonačelnika, poželjela puno uspjeha u radu, ukratko predstavila dosadašnji 17-godišnji rad Udruge Radosti i buduće aktivnosti usmjerene na zadovoljavanje potreba obitelji koje imaju za člana djecu s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama. Udruga Radost skrbi za oko 40 obitelji s područja Doline Neretve i šire, ima 12 zaposlenih djelatnika i uspješno je provela preko 80 projekata u korist osoba s invaliditetom. Udruga je prepoznata od strane ministarstava, lokalne, regionalne i državne vlasti, volontera i donatora.

Udruga trenutno provodi ESF projekt Pružanje osobne asistencije za 7 osoba s najtežom vrstom invaliditeta financiran iz Strukturnih fondova, a već 6 godina provodi program pružanja socijalne usluge poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške osobama s intelektualnim teškoćama koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. Ovih dana su objavljeni rezultati natječaja za prijavu novih trogodišnjih programa za razdoblje 2017. do 2020. godine „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“. Udruga Radost je uspješno prošla dvije faze procjene i nalazi se na privremenoj listi za financiranje programa „Radost je u različitosti“. Za apliciranje na natječaj i provedbu ovog važnog programa uvjet je bio kvaliteta programa, sposobnost udruge za provedbu programa, stručna osposobljenost ljudskih resursa, transparetnost u radu, podrška i partnerstvo s lokalnom samoupravom i ustanovom socijalne skrbi.

Gradonačenik Krstičević je dao podršku radu udruge, najavio buduću suradnju i pomoć za provođenje potrebnih projekata za Radosne i njihove obitelji te potpisao Sporazum o partnerstvu grada Ploča i Udruge Radost u provođenju trogodišnjeg programa „Radost je u različitosti“. U ime Centra za socijalnu skrb Ploče sporazum je potpisala gđa Mila Kontić, ravnateljica, a za udrugu Marina Pulić, izvršna direktorica.


www.radost-ploce.hr