Ostalo

Glas Ploča u ljetnom kinu

Ovogodišnji Glas Ploča donosi nam malo drugačiju glazbenu priču koju smo odlučili smjestiti u Ljetno kino Pučkog otvorenog učilišta. Kao i svake godine oni najtalentiraniji pjevači su prošli audiciju, odabrali svoje pjesme i uz pomoć organizatora festivala, Glazbene udruge Mikrofon Star, uvježbali svoje nastupe. Ono što je posebno u vezi ovogodišnjeg izdanja Glasa Ploča je to što su se izvođači mahom odlučivali za akustične obrade popularnih svjetskih i domaćih hitova želeći se još kreativnije izraziti i dati pjesmama vlastiti stilski pečat, što ukazuje na jednu glazbenu zrelost i umjetnički pristup pjevanju na koji smo, kao organizatori, jako ponosni. Baš zato nam je drago tim mladim umjetnicima priuštiti nastup u ambijentu Ljetnog kina koji donosi više jedan koncertni ugođaj nego masovno-festivalski. Svjesni smo jedine mane odabranog prostora, odnosno nemogućnosti primanja velikog broja ljudi ali 300 sjedećih mjesta je jedna solidna brojka, a ako još k tome dodamo prekrasnu pozornicu i cijeli ambijent ljetnog kina koji će biti profesionalno ozvučen i osvijetljen i oplemenjen video-zidom, sigurni smo da će Glas Ploča 2015 zadovoljiti i one najkritičnije posjetitelje. U pauzi ”natjecanja” svojim nastupom počastit će nas Dora Boban, dugogodišnja i nagrađivana natjecateljica Glasa Ploča, Glasa Neretve i Glasa Dalmacije, te sudionica Opuzenskog Festivala. Pjevat će nam i Stipe Glasović, naš X-faktor koji se sve više afirmira na našoj glazbenoj sceni svojim posebnim glasom i autorskim baladama Zorana Parmaća. Plesni prostor će nam ispuniti djevojčice Modernog Baleta, a program će voditi mlada, također više puta nagrađivana natjecateljica Glasa Ploča – Maja Jakić.

Svi posjetitelji će moći kupnjom glasačkog listića po cijeni od 20kn sudjelovati u glasovanju i nagrađivanju najuspješnijih izvođača. Moramo napomenuti da se ulaz ne naplaćuje, kao što greškom piše na plakatu već samo glasački listići. Tako će oni koji žele moći glasati i sudjelovati u nagradnom fondu festivala svojom donacijom, ostali koji nisu u mogućnosti će moći slobodno uživati u izvedbama naših pjevača i gostiju. Glasački listići moći će se kupiti tokom probe u subotu 1.8. od 18-20h u Domu kulture, te od 19h ispred Ljetnog kina, u nedjelju 2.8. prije početka festivala koji počinje u 21h.

Iskrene zahvale Poglavarstvu grada Ploča na pokroviteljstvu, te Lučkoj upravi Ploče na sponzorstvu. Isto tako zahvaljujemo medijskom pokrovitelju Radiju Ploče na podršci, te Udruzi branitelja osiguranoj zaštiti svih posjetitelja festivala. Cvjećarnica Zubac će najuspješnijima pokloniti cvijeće, a Caffe bar Luna će nas osvježavati za vrijeme cijelog dana generalne probe i nastupa.


Ne propustite Glas Ploča u ljetnom kinu večeras u 21 sat