Ostalo

[FOTO]U Kominu u svečanom i lijepom ugođaju proslavljen dan zaštitnika župe, sv. Ante

U Kominu je u svečanom i lijepom ugođaju proslavljen dan zaštitnika župe, sv. Ante. Prenosimo tekst i fotografije sa službene stranice župe:

“Središnje misno slavlje povodom našeg župnog zaštitnika bilo je u 10.sati. Sve je započelo procesijom kroz mjesto. Kip i barjake su nosili lađari i mladići Komina. Djeca su posipala cvijeće,dok su procesiju svojom pjesmom i litanijama popratili naši pučki pivači. Poslije procesije slijedila je sveta misa. Predvodio je don Augustin Radović uz koncelebraciju don Milivoja Čale iz župnika Vida, don Mladena Margete župnika Vidonja i don Petra Perlete župnika Komina.

Don Augustin je u propovijedi istaknuo da je istinsko slavlje kojim častimo svetog Antu nasljedovanje njega i njegovih djela. Vjera pomaže živjeti sveto,ne biti dvoličan,govoriti da si vjernik,a živjeti kao poganin. Čovjek vjernik,katolik koji ne prakticira sakramente je duhovno mrtav. Zapitaj se vjerniče: Kakva ti je nedjelja? Tvoj odnos prema nedjelji pokazuje kakva ti je vjera, rekao je. Istaknuo je da svaki vjernik ima svoje poslanje. Može ga ispuniti u obitelji, na svome radnom mjestu… Vjernik ne smije kalkulirati. Mora biti postojan. Uspjeh kršćanstva nije u materijalizmu, već u slijeđenju Isusa i duhovnosti. Zaludu sve blago na ovome svijetu ako vjernik nema Boga. Onda je najveći siromah, rekao je don Augustin.


Najveći uspjeh vjernika je da mu ime bude zapisano na Nebu. Na kraju nas je pozvao da ne budemo ravnodušni, da slijedimo primjer svetog Ante i budemo Božji.”

Poslijepodne je bio blagoslov djece. Majke i očevi kominske župe, a i mnogi hodočasnici su svoju djecu doveli na blagoslov.

– Hvala dragome Bogu i svima vama dragi župljani koji ste svojim radom i dolaskom na svete mise pridonijeli da i ove godine trodnevnica, te dan našeg župnog zaštitnika prođe u svečanom i lijepom ugođaju – na kraju je poručio župnik don Petar Perleta.