Ostalo

[FOTO] Obilježen blagdan Svih Svetih u župi sv. Ante Komin

Jučer su, na blagdan Svih Svetih, u župi sv. Ante u Kominu bile dvije svete mise. Prenosimo tekst sa službene stranice župe:

Prva misa u osam sati je bila za svečare kojima su Svi Sveti obiteljski zaštitnici. Druga misa je bila za puk.

Svojom pjesmom su je uzveličale naše pjevačice. Nedostajali su nam naši pučki pivači i njihova pjesma. Nadamo se da je ovo samo prolazno stanje i da će ponovno u našoj crkvi odjekivati njihova lijepa pjesma, Župnik se u propovijedi osvrnuo na današnja čitanja. Spomenuo je prvo čitanje u kojem se prikazuje mnoštvo pred prijestoljem Božjim.


Danas slavimo to mnoštvo poznatih i nepoznatih koji su svojim životom zaslužili svetost. Da bismo to postigli moramo stremiti prema tome da postanemo slični Isusu dušom i tijelom. Rekao je da svi nosimo pečat Božji. A to su sveti sakramenti. Također se osvrnuo na Evanđelje u kojem smo slušali o blaženstvima. Današnji ljudi su skloni ponižavanju i žigosanju drugih. Pozvao je nas vjernike da ne budemo takvi već se ugledamo na “žigosanje” Božje koje je pozitivno.Mnogi od nas pogaze u svom životu pečat Božji iako smo pozvani živjeti po zakonima Božjim.Na kraju propovijedi don Petar nas je pozvao da poštujemo Božje biljege,i neka nam sveci budu uzor i daju snagu u tom nastojanju kroz ovozemaljski život. Popodne je na groblju bila molitva za duše naših pokojnika.

U obredu su sudjelovale naše pjevačice i mjesna glazba čija je uprava položila vjenac i zapalila svijeće za pokojne članove glazbe. Fotograf naše župne stranice Jure Zovko je svojim aparatom zabilježio kako je to danas bilo u našoj župnoj crkvi pa lijepo pogledajte.