Ostalo

Festival matematike 2016.

Ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola održalo se 6.svibnja 2016. u Splitu. Cilj ovog natjecanja je popularizirati matematiku i pokazati da se matematički zadaci suradnjom rješavaju brže i lakše.

Osim natjecanja, organizirane su matematičke radionice: “Matematički esej” za učenike viših razreda i “Barbie i zlatni rez” za niže razrede osnovne škole.

Naša Škola sudjelovala je i ove godine. Nastavnica Vesela Mitovski je vodila ekipu Omikron čiji su članovi bili: Ines Karamatić i Romeo Krešić (5. razred) te Filipa Cvitanović i Maroje Ćavar (6. razred). Omikrone je vodila i nastavnica Božana Marković, čiji su članovi bili: Katarina Milošević i Lara Jurina (5. razred) te Lea Franić i Deni Šaravanja (6. razred).


Potaknuti odličnom natjecateljskom atmosferom i novim iskustvima unaprijed se veselimo nekom novom matematičkom izazovu! smiley

Ekipe su posebne po tome što ih ne čine učenici istog razreda, pa čak ni istog uzrasta, ali svi članovi ekipe imaju isti cilj: riješiti što više matematičkih zadataka. Četiri su kategorije natjecatelja:
– Delta (3. i 4. razred osnovne škole)
– Omikron (5. i 6.)
– Omega (7. i 8.)
– Alfa za učenike srednje škole (od 1. do 4. razreda)

Tekst i fotografije: Osnovna škola Vladimira Nazora