Ostalo

Festival matematike 2015.

Ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola održalo se 15. svibnja 2015. u Splitu. Cilj ovog natjecanja je popularizirati matematiku i pokazati da se matematički zadaci suradnjom rješavaju brže i lakše.

Ekipe su posebne po tome što ih ne čine učenici istog razreda, pa čak ni istog uzrasta, ali svi članovi ekipe imaju isti cilj: riješiti što više matematičkih zadataka. Četiri su kategorije natjecatelja:
– Delta (3. i 4. razred osnovne škole)
– Omikron (5. i 6.)
– Omega (7. i 8.)
– Alfa za učenike srednje škole (od 1. do 4. razreda)

Iako se natjecanje održava četvrtu godinu zaredom, naša je škola sudjelovala prvi put ove godine. Najbolje rezultate ne ostvaruju oni koji znaju riješiti više već oni koji najbolje surađuju i znaju podijeliti zadatke u ekipi kako bi timski ostvarili najbolji rezultat i osvojili nagrade. U opuštenom okružju svaki član ekipe daje najbolje od sebe.
Ukupno su bile 132 ekipe. Nastavnica Mateja Maršić je vodila ekipu Omega čiji su članovi bili: Lana Barbir i Ina Žderić (7.b), Sara Kežić i Robert Petrović (8.a).


festival-matematike-2015-os-01

festival-matematike-2015-os-02

Nastavnica Božana Marković vodila je ekipu Omikron sa članovima: Ivana Herceg i Dora Sabo (6.a) , Anđela Tomašević i Deni Šaravanja (5.b).

festival-matematike-2015-os-03

festival-matematike-2015-os-04

Iako nismo postigli zapažen rezultat, učenici su jako zadovoljni organizacijom festivala. Potaknuti odličnom natjecateljskom atmosferom i novim iskustvima izrazili su  želju da sudjeluju iduće godine. Unaprijed se veselimo sličnim druženjima!

Tekst i foto: os-vnazor-ploce.skole.hr