Grad i okolica

Festival boje Ploče: instalacija „Zeleni dnevni boravak“ – za održivu budućnost i očuvanu prirodu

Udruženim aktivnostima Grada Ploča i odgojno-obrazovnih ustanova, okupljenih oko tema održivosti, umjetničkih intervencija i poruka koje su oblikovali najmlađi sugrađani, Ploče su dobile zanimljivu instalaciju na javnoj površini pod imenom „zeleni dnevni boravak“.

U samom centru grada, na trgu ispred crkve, postavljena je instalacija sačinjena od zelenih zidova od kartona, dekoriranih različitim vrstama lišća od papira, s prigodnim tematskim elementima i dodacima.

On je nastajao tako da se u svakoj gradskoj odgojno-obrazovnoj ustanovi odvijao jedan dio aktivnosti, u koordinaciji pedagoga, odgajatelja, učitelja i profesora, a kao završni korak svi elementi spajaju se u zajednički prostor koji postaje poput scenografije za fotografiranje i snimanje.


U nastavku neke od „zelenih“ poruka koje su prezentirane, a koje su napisala naša djeca:

„Postoji dio prirode koji ne doživljavamo, a vrijedi koliko i mi… Pogledaj oko sebe!“

„Postoji svijet u kojem svi žive u zajedništvu i skladu… Izgradimo ga!“

„Planet Zemlja je naš jedini dom. Ako uništavamo nju, uništavamo sebe!“

„U šumi dubokoj, tiha noć sjaji, zvijezde mi pokazuju put.

Prirodna harmonija smiruje mi dah.“

„Zelenom šume šume, prozirno vjetrovi miluju, more plavom smiruje, sunce žutom zagrije.“

„Skačemo skupa, njišemo se skupa,sanjamo skupa,dišemo skupa… Ja i moja priroda.“

U organizaciji Grada Ploča uz sufinanciranje Dubrovačko-neretvanske županije, a u koordinaciji s ravnateljima Dječjeg vrtića Ploče, osnovne škole „Vladimir Nazor“ Ploče te Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Ploče, kroz ovu manifestaciju okupljaju se sve odgojno–obrazovne ustanove s ciljem udruživanja snaga, znanja, kreativne energije te oblikovanja uradaka koji se mogu predstaviti javnosti kako bi se djeca i mladi osnažili te kao aktivni stanovnici prezentirali svoje radove i poruke te tako gradili identitet grada.

Tekst i foto: Grad Ploče/Facebook.com

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi