Ostalo

FEŠTA U PLOČAMA Vjenčali se Renata Kežić i Branimir Vladimir

Ploče su u subotu gorile od predivnog vjenčanja. U Župnoj crkvi Kraljice neba i zemlje vjenčali su se Renata Kežić, poznata hrvatska rukometašica, i Branimir Vladimir, zaposlenik Luke Ploče. Renata je pet godina, dok je studirala, igrala u Ženskom rukometnom klubu Split 2010, da bi se nedavno prebacila u Dalmatinku.

Naime, odlučila je nastaviti život u rodnom gradu, jer je u Splitu diplomirala 27. rujna. Tri godine je studirala biologiju i ekologiju mora, a dvije laboratorijsku forenziku. Ona i Branimir Vladimir, inače iz Komina, također fakultetski obrazovan ( glavni je za nabavu u Luci Ploče) odlučili su život nastaviti u Pločama. Renati su na vjenčanje stigle i njezine dojučerašnje suigračice iz ŽRK-a Split Venera Surjan, Nikolina Banje, Ivona Stilinović, Ana Zelić, Lucija Ivičević i Nina Cvitanović. Zanimljivo je da je s njima bila i Anđela Zelić, sestra Ane Zelić, koja je napustila ŽRK Split 2010, te sada igra zajedno s Renatom Kežić u Dalmatinki.


Sve su, međutim, ostale odlične prijateljice. Na vjenčanje su stigli i Goran Kosor, predsjednik Uprave ŽRK-a Split 2010, Član Uprave za struku Valerije Trumbić sa suprugom Gordanom, te tajnica Silvana Bonković sa suprugom Ivicom. Vjenčanje je proteklo uz pjesmu i druženje prije samog crkvenog obreda, a i poslije. Prvo je sve zabavljala klapa ‘Na uvo’ iz Branimirovog rodnog Komina, a onda su zapjevali i zasvirali ‘Kraljevi Neretve’.

Renatu je do oltara doveo otac Cvitan, prvi hrvatski redarstvenik, još uvijek aktivni policajac, kojeg odlično znaju i cijene mnogi stanovnici. Nakon što su mladenci izašli iz crkve Kraljice neba i zemlje, na glavnom pločanskom trgu zapaljeno je petnaestak bengalki. Pjesma i zabava nastavila se do zore na piru novih mladenaca.

Kako je čudesno bilo u subotu u Pločama, pogledajte u priloženoj fotogaleriji na Dalmacija Danas: LINK

Tekst i foto: DOMINIK TOMAŠEVIĆ
Dalmacija danas