Grad i okolica

FASHION.HR: Pješčana plaža na ušću Neretve koja opasno konkurira najljepšim svjetskim plažama

Iako ljeto još službeno nije stiglo, prve zrake sunca sasvim su dovoljne da potaknu naša maštanja o godišnjem odmoru i bijeg iz gradske gužve, piše fashion.hr u današnjem članku.


Zbog pandemije pojam ljetovanja mrvicu se izmijenio, pa su tako svi planovi rezervirani unutar granica Lijepe naše, a što i nije toliko loše ako uzmemo u obzir da neki krajevi opasno mogu konkurirati i najljepšim svjetskim destinacijama!

Pandemija koronavirusa možda nas je ograničila u vidu putovanja, no s druge strane ovo je savršena prilika za istraživanje prirodnih ljepota kojim se naša zemlja itekako može pohvaliti. Jadranska obala prepuna je prekasnih plaža, od onih kamenih, šljunčanih, pa sve do pješčanih, pa tako svatko može pronaći varijantu koja mu najviše odgovara. S druge strane, kada govorimo o odmoru na obali, on ne mora biti striktno vezan uz more jer pravu dozu osvježenja mogu pružiti i rijeke, koje postaju sve popularnije.

Zasigurno je najpopularnije ušće rijeke Neretve, koja izvire u Bosni i Hercegovini ispod planine Zelengore te se ulijeva u Jadransko more u blizini Opuzena i Ploča. Upravo je na ovom mjestu rijeka Neretva formirala deltu površine oko 20.000 hektara, a koja postaje sve posjećenija zbog pijeska i plitke vode koja se prostire na više od pola kilometara, pa je tako sjajno mjesto za obitelji s malom djecom i ne tako vješte plivače.

Ovo područje nevjerojatne prirodne ljepote također je i dom brojnim pticama i ribama, pa je kao takvo idealno za istraživanje, kao i za avanturistički odmor.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi