Grad i okolica

EUROPE DIRECT U Pločama održana radionica povodom Europske godine vještina

U organizaciji EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije u Pločama je održana radionica „EU mogućnosti za osposobljavanje i usavršavanje“, u cilju promocije Europske godine vještina odnosno stručnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja.


Sudionici radionice bili su mladi koji su još uvijek dio obrazovnog sustava, ali i nezaposlene i zaposlene osobe željne dodatnih znanja o mogućnostima Europske unije na polju osposobljavanja i usavršavanja.

Radionica je započela pozdravnim govorom predstavnice centra EUROPE DIRECT DNŽ nakon čega su uslijedila predavanja Ane Barnjak Lučić iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Marije Grgurinović Bebić iz Centra za poduzetništvo DNŽ te Simone Pavlović, predstavnice Udruge DOBRA.

Održana radionica bila je prilika za informiranje o aktualnim vaučerima za obrazovanje, mogućnostima razvoja poduzetničkih vještina te primjerima dobre prakse kroz programe stručnog osposobljavanja.

Kako se Europska unija suočava s izazovom pronalaženja adekvatnih radnika s potrebnim vještinama, 2023. godina proglašena je Europskom godinom vještina. Težnje europskih institucija usmjerene su u intenzivno promicanje prekvalifikacija i usavršavanja kako bi se stjecale odgovarajuće vještine za kvalitetna radna mjesta u cilju zadovoljenja potreba na tržištu rada i cjelokupnog gospodarskog rasta.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi