Ostalo

eTwinning – nagrađeni učitelji i učenici naše Osnovne škole (nacionalne oznake kvalitete)

eTwinning je međunarodna platforma, zajednica škola , putem koje članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

U srpnju ove godine stigle su nacionalne oznake kvalitete za 3 naše učiteljice i brojne učenike koji su, zajedno s učiteljicama, radili na različitim projektnim aktivnostima i surađivali s drugim školama tijekom šk. god. 2021./2022. Učiteljice koje su dobile nacionalne oznake kvalitete su: Perica Šutić (“Dan jabuka 2021.”, “100. dan u školi” i “U svijetu likovnih umjetnika 4″), Ivana Pudar Pećar (” Uz čitanje riječi rastu 2″, “Heritage handbag” i “Grad – to smo mi”) i Adriana Kostanić Burić (“Heritage handbag”).

Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima koji su surađivali na izvrsnim eTwinningovim projektima i znači da je projekt dosegnuo određenu razinu kvalitete u njihovoj zemlji (pedagoška inovativnost, uključenost u kurikulum, suradnja među partnerskim školama, uporaba tehnologije, vidljivost rezultata, evaluacije, diseminacije).


Pod mentorstvom učiteljice Perice Šutić učenici 2.c razreda uključili su se u tri eTwinning projekta.

Cilj projekta “Dan jabuka 2021.” bio je upoznavanje učenika s utjecajem jabuke na naše zdravlje, koristima jabuke, njenim vrstama , načinom konzumiranja jabuke i proizvoda od jabuke te organiziranjem raznih predmetnih i međupredmetnih aktivnosti obilježiti Svjetski dan jabuka.

“100. dan u školi” je međunarodni projekt koji se obilježava sredinom veljače kao 100. dan polaska učenika u školu. Učenici ga obilježavaju nizom zanimljivih i poticajnih aktivnosti kojima se kroz igru i aktivnosti istraživanja broja 100, želi potaknuti ljubav prema školi, školovanju i zanimljivom projektnom danu koji provode. Cilj projekta “U svijetu likovnih umjetnika 4”  bio je, upoznavajući likovne umjetnike, potaknuti učenike na učenje i stvaranje vlastitih likovnih djela, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema.

Za sva tri projekta učiteljica i učenici dobili su Nacionalne oznake kvalitete i tako postali najmlađi nagrađeni eTwinneri naše škole.

Pod mentorstvom predmetne učiteljice Ivane Pudar Pećar učenici 7.a i 8.c razreda sudjelovali su u aktivnostima triju projekata i za sva su 3 projekta dobili nacionalnu oznaku kvalitete.

Cilj projekta “Uz čitanje riječi rastu 2” bio je izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje. Kroz naviku čitanja i promišljanja o različitim vrstama književnih dijela nastoji se utjecati na cjeloživotno obrazovanje učenika uz poticanje čitalačkih navika.

“Heritage handbag” je međunarodni projekt u koji su bile uključene 4 predmetne učiteljice naše škole: Ivana Pudar Pećar, Adriana Kostanić Burić, Monika Bušurelo i Marija Čupić-Senta. Ostvarena je vrlo uspješna suradnja s partnerskim školama iz Italije, Srbije i Koprivnice.

Baština svake države nepresušno je vrelo inspiracije za kreativan i stvaralački rad učenika i učitelja. Cilj projekta bio je podići svijest o vrijednosti i važnosti kulturne baštine te pomoći učenicima da identificiraju, istraže i postanu svjesni europskih vrijednosti.

Provedbom projektnih aktivnosti projekta “Grad – to smo mi” učenici su prepoznavali važnost odgovornosti pojedinca u društvu, razvijali su nacionalni i kulturni identitet te stjecali razumijevanje općekulturnoga nasljeđa. Aktivnosti su poticale razvoj kreativne verbalne  i neverbalne komunikaciju.
Čestitamo nagrađenim učenicima i učiteljima te se nadamo da će se ovakav oblik uspješne suradnje s drugim školama nastaviti i u ovoj školskoj godini.

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi