Ostalo

Ethno Village Podčempres i Paddle Surf Baćina dobitnici posebne nagrade “Zlatna naranča”!

Zlatna naranča je projekt je Dubrovačko neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA kojim se želi potaknuti i istaknuti važnosti kvalitetnog pristupa u vođenju poslovnih subjekata koji se bave ruralnim turizmom kao i podići kvalitetu i obogaćivanje ponude ruralnog turizma na području Županije.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćivanje ponude ruralnog turizma na području Županije. Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva, iznajmljivači i obrti tj. tvrtke koje su registrirane za obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti. Svaka jedinica lokalne samouprave predlaže do tri poslovna subjekta sa svog područja.

Tijekom travnja i svibnja stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Županije, DUNEA-e, Turističke zajednice Županije i Hrvatske gospodarske komore – Dubrovnik obilazilo je i ocjenjivalo 15 finalista, od kojih su dva s područja Dubrovnika, šest iz Neretve, tri s Pelješca te po dva iz Konavala i Korčule. Najveći broj bodova dobila je Seoska kuća Čilipi dok su drugo mjesto podijelili Seosko domaćinstvo Musladin i Agroturizam Laptalo iz okolice Grada.

Među laureatima su se našli i nama poznati, neretvanski predstavnici, restoran Lopoč iz Momića i naš Ethno Village Podčempres i Paddle Surf Baćina, koje je predložila Turistička zajednica Grada Ploča i Grad Ploče.


“Ethno Village Podčempres i Paddle Surf Baćina nedaleko od Ploča kao lajtmotiv imaju spoj odmora u luksuznom smještaju i umjetnosti budući da su vlasnici slikarica i kipar koji organiziraju međunarodne likovne kolonije, tečajeve slikarstva, itd. Popularna su lokacija i za yoga retreate i home away. Veslanje na dasci na Baćinskim jezerima omogućava svim gostima pogled na netaknutu prirodu podno Biokova iz drugog kuta. ” – piše na svom portalu Jutarnji list.

Župan Dobroslavić: Primjeri izvrsnosti

”Zlatna naranča, izbor najboljih primjera ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nikad nije bio teži. Svi prijavljeni, primjer su izvrsnosti u svom poslu, uvode novosti, prate svjetske trendove, a istovremeno su predani prenošenju slike o tradiciji i baštini Županije svojim gostima. Svima njima treba zahvaliti što gosti odlaze oduševljeni, ali i što nam se iznova vraćaju. No, tri nagrade nisu dovoljne jer postoje oni koji ne nude klasične ugostiteljske usluge, ali neupitno doprinose stvaranju autohtonog turističkog doživljaja ruralnog područja. Iz tog razloga, podijelili smo i dvije nagrade za atrakciju ruralnog turizma i nagradu za najbolji tradicijski proizvod kao dodanu vrijednost nagrade Zlatna naranča”, rekao je župan Dobroslavić na svečanosti dodjele.

Čestitamo!