Ostalo

ESTOFEX izdao ozbiljno upozorenje za Hrvatsku, velika oluja stiže prema obali

Oluje i pijavice tako su moguće u većim dijelovima Hrvatske i BiH.

Prema podacima stranice lightningmaps, prema hrvatskoj se obali kreće velika oluja i očekuje se da će udariti u narednim satima, piše Index.hr

Što se Meteoalarma tiče, većina jadranske obale te unutrašnjost Dalmacije kao i dijelovi Like označeni su narančastom bojom. To znači veliku mogućnost grmljavinskog nevremena.


“Uz lokalne pljuskove, koji će krajem današnjeg dana i u noći na srijedu zahvatiti Jadran i područja uz njega, osvježenje će se postupno osjetiti i na moru”, prognozira HRT.

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo, poslijepodne te osobito navečer i u noći na srijedu uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Mogući su izraženiji pljuskovi uz obilnije oborine. Vjetar jugozapadni i zapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. More danju malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 27 do 29 stupnjeva.

Na krajnjem jugu veći dio dana bez kiše uz barem djelomice sunčano vrijeme. Prema večeri raste vjerojatnost za kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Poslijepodnevna temperatura oko 29 ili 30 stupnjeva.

 

Što nas čeka do kraja tjedna?

U srijedu kiše će još biti uglavnom u gorskim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije uz relativno svježe vrijeme. U četvrtak sunčanije i toplije, a u petak ponovno raste vjerojatnost za lokalne pljuskove.

Na Jadranu u srijedu oborine još mogu biti obilnije, osobito u Dalmaciji. Od četvrtka smirivanje vremena uz pretežno ili djelomice sunčano i ponovno toplije. U srijedu će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će u četvrtak oslabjeti i u petak okrenuti na slab jugozapadni i zapadni vjetar.

S prolaskom hladne fronte nad naše će krajeve sljedeća dva dana još pritjecati sve hladniji zrak. Zatim ponovno toplije, ali ipak ne kao prošli tjedan.

 

Tekst: Dalmacija Danas
Foto: pixabay.com

 

 

Tag